Остава загадка защо не са минали през Гърция, а са

...
 Остава загадка защо не са минали през Гърция, а са
Коментари Харесай

Драма с мигрантите, прекосили морето: Изстинали са, а двумесечното бебе настанено в инфекциозна клиника

 Остава мистерия за какво не са минали през Гърция, а са се пробвали да влязат в България и са се насочили към Румъния 

38-те мигранти, които бяха избавени в бурното море край Шабла, споделят, че не са яли два дни. Лекарят доктор Хамза Велиев от МБАЛ Каварна пък сподели пред бТВ, че поради студеното време и огромното блуждаене съвсем всички били изстинали. 

Кореспондентът Лора Стаматис пък показа, че от Министерство на вътрешните работи отказали да обезпечат събеседник, който да отговори на въпросите й тази заран. 

Сред натъпканите в лодката сирийци и афганистанци е имало 8 дами, като някои от тях са били възрастни. Осем са били и децата. Едното от тях е било на два месеца. 

„ Нямаше хора с по-сериозни здравни проблеми. Двумесечното бебе обаче бе с повръщане и разтройство. Другите деца бяха спокойни, без недоволства и без нараснала температура “, посочи медикът. 

Двумесечното бебе е настанено в Инфекциозната клиника в Добрич. Една от дамите е била с хипертония, а друга – с бъбречни проблеми. 

Не е ясно какъв брой време авантюристите с лодката са пътували. Все още не е известно кой от 38-те души на борда е управлявал плавателния съд. Това е в развой на определяне. 

Много опасен е бил опитът на мигрантите да стигнат до Европа. 7-метровата лодка, в която са се превозвали, е била остаряла. Не са имали и задоволително гориво. Вероятно става въпрос за турски кораб, обясниха от Гранична полиция. 

„ Пропускателните пунктове край Бургас бяха построени преди няколко дни. Трудно може да се допусна, че мигрантите са се преориентирали. Основният им маршрут е през Гърция, която е много по-близо “, разяснява Стаматис. 

Защо тези хора са се насочили към Румъния евентуално ще стане ясно по време на досъдебното произвеждане. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР